OVER ROZITA

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET VOLGENDE WELLNESS EVENT!

Dynamisch karakter, prestatiegericht en sfeer

Met mijn gezin – man en drie kinderen – woon ik met veel plezier in het Brabantse Son en Breugel.

Ik heb jarenlang in de financiële wereld gewerkt, als accountant en daarna als Financieel Manager. Mijn fijnste herinneringen aan de financiële wereld waren bij die ondernemingen die een internationale zakelijke karakter hadden. Het was geweldig om voor bijvoorbeeld Amerikaanse bedrijven te werken; het  dynamische karakter, prestatiegerichte organisaties en sfeer waren voor mij mooie belevenissen. Ik voelde me als een vis in het water en het was geweldig om dat te mogen meemaken.
Het waren enorm goede leerscholen.

Hoe belangrijk voeding is ontdekte ik doordat mijn tweede zoon Jonathan een moeilijk behandelbare astma heeft

De gedachte om een bedrijf te beginnen dat zich richt op gezondheid kwam in 2013 bij me op. Dit kwam omdat mijn tweede zoon Jonathan een moeilijk behandelbare astma heeft. Voor zover ik me kan herinneren is Jonathan wel ieder jaar in het ziekenhuis beland voor zijn astma. Drie jaar geleden kreeg hij een relatief milde astma-aanval (in onze ogen), maar de thuismedicatie hielp niet. Wij zijn toen naar de huisartsenpost gegaan voor hulp. Maar toen hij behandeld  werd in het ziekenhuis verslechterde zijn gezondheidssituatie.

Wij waren al meer dan 2 uur bezig en niets scheen te helpen. Het leek alsof mijn zoon  de avond niet zou halen. Hij snakte naar adem met alle spieren die hij in zijn lichaam had. Ik begon op dat moment te twijfelen aan de artsen en hun deskundigheid. De dienstdoende arts  gaf aan wat ze nu zouden gaan proberen om Jonathan te helpen. Ik vroeg toen aan haar of zij nu wel zeker wisten  dat dit wel zou gaan  werken. Toen zei ze deze woorden die ik nooit zal vergeten: “Mevrouw, vertrouw me.” En ja, na het  infuus met deze medicatie werd hij heel rustig waardoor de medicatie naar de plek kon gaan waar het nodig was. Dat was voor mij het moment waarop ik dacht: “dit wil nooit meer meemaken, NOOIT MEER!”

Er moet een andere weg zijn, dacht ik en ik moest dat gaan zoeken

Wij zijn vegetariërs en eten geen eieren en dierlijke producten, behalve kaas. Ik ging dus kritisch kijken naar onze maaltijden, wat en hoe wij aten en hoe ik het eten bereidde. Voor mijn gevoel moest het daarin in zitten. Ik ben me toen gaan verdiepen in de  voedingsleer en wat voor effect voeding heeft op je gezondheid. Op basis daarvan heb ik, ons eetpatroon veranderd en nog meer geïnvesteerd in zijn gezondheid, maar ook in die van de rest van het gezin. Dat was de laatste keer dat Jonathan in het ziekenhuis terechtkwam en ook de laatste keer dat hij een astma aanval kreeg die zo heftig was als ik net beschreven heb.

Een nieuwe levensstijl

Het is belangrijk in te zien dat een mens beide kanten van de gezondheidsleer inziet. Het curatieve en het preventieve. Als wij preventief te werk gaan, hebben wij vaker een betere en soms kortere herstelperiode. Mijn gedachte ging uit naar die mensen die net zoals ik in een spiraal van ziektes zit en naar een manier  zoeken om eruit te komen. Voor die mensen ben ik mijn bedrijf Well begonnen om een alternatief aan te bieden om preventief te werk te gaan. Met de juiste voeding en principes kun je al heel veel bereiken. Het gaat er om je levensstijl aan te passen. Met een team van arts, psycholoog, voedingsdeskundige en sportcoach begeleiden wij jou naar de persoon wie jij bent. Dat doen we door samen met jou 5 dagen lang lekker weg te zijn van alle stress en dagelijkse beslommeringen en je zo een nieuwe levensstijl aan te bieden. Wil je weten wat ik je nog meer voor jou kan betekenen? Maak een afspraak!

BEN JIJ KLAAR VOOR JOUW NIEUWE UITDAGING?

VERNIEUWEND, VERRASSEND,VERFRISSEND JOUW NIEUWE LEVENSSTIJL