H.E.A.L.T.H.

H.E.A.L.T.H. is een acroniem dat ik zelf ontwikkeld heb. Zoals je al kunt bedenken heeft het met gezondheid te maken. Echter niet alleen met gezondheid, maar ook en vooral met het creëren van een gezonde levensstijl. Deze levensstijl kan voor een ieder er net iets anders uitzien en houdt toch rekening met de basisprincipes van H.E.A.L.T.H.

Op deze site neem ik je mee op een ontdekkingsreis naar jouw eigen gezondheidslevensstijl.

Vaak hoor en lees je, dat als men het heeft over een gezonde levensstijl, men het vaak alleen over (gevarieerd) eten en sporten heeft. Sporten en gezond gevarieerd eten zijn zeker van belang, maar daar zou het niet bij moeten blijven. Ik ga verder, veel verder.

Het belang van sporten is mij duidelijk geworden na de geboorte van mijn dochter. Ik kreeg toen vreselijke rugklachten. Bij een bezoek aan mijn toenmalige fysiotherapeut kreeg ik te horen dat ik ‘vastgeroest’ was. “Je lichaam is gemaakt om te bewegen. Jij moet gewoon meer bewegen”, zei hij. Ik dacht: “Ik heb last van mijn rug, dus niet te veel bewegen anders worden de klachten veel erger.” Maar niets was voor mij minder waar. Juist gecontroleerd bewegen was dat het antwoord op mijn klachten.

Het H.E.A.L.T.H.-principe gaat over een levensstijl. Ik benader het principe van de gezonde levensstijl op een holistische wijze: lichaam en geest hebben een sterke invloed op elkaar. Ons lichaam is niet alleen een chemisch fabriek die op het moment dat er iets niet voldoende functioneert direct gerepareerd wordt. Het lichaam is ook een wonder dat op miraculeuze wijze tot stand is gekomen. Een klacht hoeft niet alleen lichamelijk te zijn. Het kan ook geestelijk van aard zijn, waardoor er op een later stadium lichamelijke klachten zichtbaar worden. Middelen worden soms voorgeschreven zonder dat echt goed naar de oorzaak van de klachten is gekeken.

Van harte nodig ik je uit mij te vergezellen op deze reis naar een gezonde levensstijl. Ik zal je tips geven. Als je die trouw toepast, zal jij binnen 10 dagen een verschil in je lichaam en in je leven bemerken.